Předvánoční (s-)hledání

Jeden a půl měsíce to trvalo, než nám bylo dovoleno opět se osobně sejít a prožít společně běžnou schůzku. I když nakonec zas tak běžné ty schůzky nebyly. Z důvodu stále platných omezení počtu lidí, kteří se mohou setkat, jsme se rozhodli se sejít venku, za to oba oddíly společně. Vymysleli jsme si velkou hru a nakonec se nám před první schůzkou omluvilo tolik dětí, že jsme program na poslední chvíli ještě měnili 🙂 Co se tedy dělo?

1. společná schůzka 4. 12.

Když už jsme věděli, že budeme trávit společný čas venku v tomto čase z větší části po tmě, připravili jsme si “noční hru” 🙂

Začátek schůzky jsme ještě využili k seznámení s nováčky, kteří od tábora v obou oddílech přibyli a mezi oddíly ještě neměli možnost se poznat.

Pak už se děti rozdělené do skupin vrhly za světýlky do tmy, aby posbíraly všechny dílky papírové skládačky. Většina světýlek, u kterých bylo možné získat jednotlivé dílky byla ve tmě snadno k nalezení. Dvě světýlka se však náhodně objevovala, mizela a dokonce se pohybovala.

Všem družinám se nakonec podařilo obrázek složit téměř celý a to chtělo v chladném počasí vskutku nějakou vytrvalost.

2. společná schůzka 11. 12.

Pro druhou společnou schůzku jsme se nechali inspirovat návrhem programu v článku na Křižovatce a hrou z Hranostaje, kterou jsme si trošku “vylepšili” 🙂

Úkol byl jednoduchý: poskládat v našem parku obraz hvězdné oblohy. Z čeho? Na přeci z hvězd – představovaných svíčkami v kelímku – a to po jednotlivých souhvězdích. Jejich obrázky i s legendami byly k nalezení na stromech v okolí stejně jako slepá mapa hvězdné oblohy. A kdo chtěl obrázek do ruky, stačilo, když odpověděl na otázku z legendy právě k onomu souhvězdí.

Takže hračka 🙂 No, zas tak snadné to není, pravda. Ale všechny družinky se s tím nějak popraly a podařilo se jim každé postavit a na oblohu více méně správně umístit nějaké to souhvězdí. Těm nejúspěšnějším dokonce pět.

Bohužel z místa, ze kterého bylo možné udělat time-lapse, to tak nevypadá, ale většina souhvězdí si skutečně byla podobná 😉

Příští týden uvidíme, jestli se znovu vůbec uvidíme. V každém případě rádi využijeme tématu blížících se Vánoc.